13. Farmakoterapijski pristup (PSANS)

 

13Farmakoterapijski pristup „Giht – kralj bolesti i bolest kraljeva“ (PSANS)

Giht se nekada zvao i „bolest kraljeva“ jer su nekada upravo oni bili retki pojedinci koji su se prejedali, kada većina stanovnika nije imala dovoljno hrane. Giht je najčešći uzrok zapaljenja zglobova kod starijih od 40 godina. Od gihta najčešće oboljevaju hronični bubrežni bolesnici, gojazni pacijenti, alkoholičari i pacijenti koji boluju od psorijaze.

Da bismo svim studentima, budućim lekarima i farmaceutima koji će se sutra u svakodnevnom radu susretati sa ovom problematikom, omogućili da upotpune svoje znanje i saznaju nešto novo i korisno na ovu temu, pripremili smo vam nešto izuzetno zanimljivo.

Farmaceutska studentska asocijacija Novog Sada - PSANS (Pharmacetuical Students’ Association of Novi Sad), će 26. novembra u 17 časova organizovati 13. Farmakoterapijski pristup pod nazivom „Giht – Kralj bolesti i bolest kraljeva“, u saradnji sa Evropskom asocijacijom studenata medicine – EMSA sa Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, odlučili smo da predavanje i radionicu održimo online, putem Go To Meeting platforme.

Projekat obuhvata predavanja stručnjaka na zadatu temu, kao i diskusiju studenata sa predavačima, nakon čega sledi radionica u kojoj će studenti imati priliku da pokažu svoje veštine i unaprede saradnju sa budućim kolegama.

Program:

17:00 – 17:25 Uvodna reč i reč sponzora

17:25 – 17:55 Dijagnostika gihta – prof. dr Tatjana Ćebović

17:55 – 18:25 Patogeneza i klinička slika gihta – doc. dr Nevena Eremić Kojić

18:25 – 18:55 Farmakoterapija gihta – asist. dr Maja Đanić

18:55 - 19:25 Značaj farmaceuta u lečenju i prevenciji gihta – mag. farm. Bojana Letić

19:30 – 20:30 Radionica

Predavanjima mogu da prisustvuju sve zainteresovane kolege, dok na radionici mogu da učestvuju studenti medicine i farmacije sa Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, koji su odslušali farmakologiju i prisustvovali edukativnom delu projekta. Maksimalan broj učesnika radionice je 20. Studenti će biti podeljeni u 5 grupa po 4 studenta (2 studenta medicine i 2 studenta farmacije).

Prijave za prisustvo na predavanju i za učešće na radionici su OBAVEZNE. U formularu ćete imati opciju da izaberete da li želite da prisustvujete samo predavanju, ili i predavanju i radionici. Prijave možete popuniti ovde:

https://docs.google.com/forms/d/12GgiWlerpq0ZBJ_ccW3JLQ-G9QIefLmUxQeuPgcutTo/edit?usp=sharing

Napomena: Prijave za predavanja i radionicu će biti otvorene do srede, 25.11. u ponoć.    

Očekujemo Vas!

Vaš PSANS

 

 

 

 

 

11221 Beograd, Vojvode Stepe 450 | +381 11 3951390 | [email protected] | © 2017 NAPSer. All Rights Reserved.