NiPSA ukratko

Asocijacija studenata farmacije – Niš, je zvanično osnovana 17.08.2009. godine. Naziv na engleskom jeziku je Nis Pharmacy Students’ Association, a skraćenica je NiPSA. Od novembra 2009. godine NiPSA je punopravna članica Nacionalne Asocijacije Studenata Farmacije - Srbija (NAPSer). NiPSA preko NAPSer-a ostvaruje svoja prava u EPSA-i i IPSF-u, ali i saradnju sa drugim nacionalnim, evropskim i internacionalnim udruženjima.

Struktura UO NiPSA se nije menjala do početka 2014. godine kada je uvedena funkcija dizajnera, a na početku 2015. godine uvedena je i funkcija koordinatora za humanitarne akcije.

Ciljevi asocijacije su poboljšanje uslova studiranja na našem fakultetu kroz organizovanje mnogobrojnih projekata gde se akcenat stavlja na ulogu farmaceuta kao člana zdravstvenog tima, na saradnju sa lekarima kako bi pacijent dobio najbolju moguću negu, ali i organizovanje studentskih razmena gde se našim kolegama pruža šansa da idu na praksu u inostranstvo, upoznaju se sa načinom rada i studiranja kolega širom sveta, a nakon toga da deo stečenog znanja i iskustva implementiraju u svojoj sredini.

Kao mlada lokalna kancelarija NAPSer-a, NiPSA se može pohvaliti redovnim organizovanjem Farmakoterapijskog pristupa, Savetovanja pacijenata, studentskih razmena u okviru SEP i TWIN projekata, akcijama Javnog zdravlja i različitim humanitarnim akcijama.

Ponosni smo na to da smo prvi inicirali otvaranje virtuelne apoteke na našem fakultetu i da se upornost isplatila par godina kasnije, a 2014. godine smo počeli i sa organizovanjem stručne prakse za strane studente na fakultetu na predmetu po njihovom izboru.

U junu 2014. godine potpisali smo ugovor sa Institutom za Javno zdravlje u Nišu i ozvaničili dugogodišnju saradnju sa ovom zdravstvenom ustanovom, a pored toga redovno učestvujemo u akcijama Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i pomažemo u održavanju kontinuiranih medicinskih edukacija udruženja farmaceuta Nišavsko-pirotskog regiona.

NiPSA takođe ostvaruje uspešnu saradnju sa Medicinskim fakultetom u Nišu, Apotekarskom ustanovom Niš, lokalnom kancelarijom IFMSA – Srbija u Nišu, Turističkom organizacijom Niša i ostalim fakultetima Niškog univerziteta.

11221 Beograd, Vojvode Stepe 450 | +381 11 3951390 | [email protected] | © 2017 NAPSer. All Rights Reserved.