Zmajeve dečje igre (PSANS)

U sredu 8. juna u Novom Sadu počinju 59. junski programi Zmajevih dečjih igara koji će do 12. juna predstaviti raznovrsno dečje i stvaralaštvo za decu i mlade.

PSANS će ove godine uzeti učešća i zajedno sa drugarima iz dramske sekcije Gimanzije "Svetozar Marković" oživeti likove iz stripa "Lana Tafi".

Pripremili smo igranu, interaktivnu, zabavnu i poučnu predstavu za klince i klinceze i za sve koji se tako osećaju, a sve to po motivima navedene strip igre o falsifikovanim lekovima "Lana Tafi".


Na samom stripu su radili Mr.farm. Pavle Zelić iz ALIMS-a koji je pored pisanja scenaria bio i vođa projekta, i Boris Nenezić, diplomac Akademije primenjenih umetnosti Univeziteta u Beogradu i uspešan ilutrator i strip autor, dok je koncept definisao Dr Domeniko Di Đorđo iz AIFA.
Cilj ovog projekta je da se poruka i znanje o problemu falsifikovanih lekova prenese što većem broju mladih ljudi. Veliko interesovanje preko 10 država, članica Saveta Evrope, od Jermenije do Velike Britanije i od Malte do Poljske, koje su najavile da će objaviti ovaj strip i koristiti ga za edukaciju mladih u svojim zemljama je najveća potvrda uspeha i relevantnosti ove velike inicijative.

 ***Izvedba predstave zakazana je za sredu, 08. jun sa početkom u 20 časova u Zmaj Jovinoj ulici, Mala scena "Pod lipom".

Pozivamo vas sve da dođete i postanete akteri jedne pričice!

      
   
     
   
11221 Beograd, Vojvode Stepe 450 | +381 11 3951390 | office@napser.org | © 2017 NAPSer. All Rights Reserved.