Medjunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine droga (KgPSA)

 

Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine droga

 

 

Posledice zloupotrebe psihoaktivnih supstanci pogađaju sve društvene slojeve u svim zemljama sveta. U svetu više od 200 miliona ljudi, najmanje jednom godišnje uzme neku drogu, od kojih je 25 miliona i zavisnika, a svake godine 200.000 ljudi umre od posledica korišćenja droga. Borba protiv zloupotrebe psihoaktivnih supstanci usmerena je i na smanjenje dostupnosti droga kroz zabranu proizvodnje, distribucije i krijumčarenja, odnosno prevenciju i suzbijanje kriminala.

Povodom Međunarodnog dana borbe prtiv narkomanije i krijumčarenja droga, u ponedeljak, 26.juna. , od 18 do 20h, u VELIKOM PARKU, održaće se Akcija javnog zdravlja u organizaciji Instituta za javno zdravlje, a uz podršku Asocijacije studenata faramcije u Kragujevcu, Kancelarije za mlade, Omladine Jazasa I Društva za brobu protv dijabetesa.

Imaćete priliku da od naših volontera čujete sve o mitovima i zabludama u vezi sa drogama, ali i da isprobate simulirajuće naočare - naočare koje simuliraju uticaj psihoaktivnih supstanci.

Moći ćete da se besplatno i anonimno testirate na HIV, hepatitis B i hepatitis C. Testiranje je lako i brzo (radimo analizu krvi iz prsta i rezultate dobijate SAMO VI za 20 minuta).

Imaćemo još dosta edukativnih brošura, igrica, kondoma.

 

Vidimo se!

Vasa KgPSA

 

      
   
     
   
11221 Beograd, Vojvode Stepe 450 | +381 11 3951390 | office@napser.org | © 2017 NAPSer. All Rights Reserved.